دسته‌بندی نشده

از مراحل تولید محصولات پلاستیکی چه می دانید؟

محصولات پلاستیکی

۲ روش تولید قطعات پلاستیکی + مزایا و معایب آن ها

به طور کلی روش تولید محصولات پلاستیکی به این شکل است که مواد اولیه مانند گرانول پلاستیک، پولک یا پودر را با حرارت به صورت مذاب در می آورند و در قالبی که شکل نهایی آن را می دهد، می ریزند.

 

روش اول، قالب گیری تزریقی (Injection Molding):

قالب گیری تزریقی یکی از کاربردی ترین و متداول ترین روش های تولید محصولات پلاستیکی می باشد.محصولات پلاستیکی که در زندگی روزمره ما وجود دارند و ما بسیار از آن ها استفاده می کنیم، از همین روش ساخته می شوند، مانند ظروف پلاستیکی ساده تا پیچیده ترین آن ها مانند استنت ها.معمولاً از گرانول ها به عنوان ماده اولیه این دستگاه ها استفاده می کنند، مانند گرانول سنگین تزریقی.

از اصلی ترین مزیت های تولید محصولات پلاستیکی به روش قالب گیری تزریقی، می توان به اقتصادی بودن آن در میزان تولید انبوه محصولات پلاستیکی اشاره کرد.در فرآیند قالب گیری تزریقی به این صورت است که محصولات با دقت بالا، سریع و به صورت خودکار در یک مرحله تولید می شوند.

به همین جهت بعد از تولید قطعه، نیازی به انجام عملیات خاصی برای تغییر بهبود وضعیت آن نمی باشد و حتی می توان چند فرآیند را با یکدیگر ادغام کرد تا مراحل تولید و هزینه ها نیز کاهش پیدا کنند.پلی استایرن فشرده، از رایج ترین انواع ترموپلاستیک ها هستند که در این روش مورد استفاده قرار می گیرند.

محصولات کوچک مانند در پوش سینک ظرفشویی، اسباب بازی ها، ظروف پلاستیکی، در بطری ها و یا حتی قطعاتی از دوربین ها با استفاده از این روش تولید می شوند. البته در قالب گیری موارد بزرگ تر مانند بخش هایی از بدنه اتومبیل و یا تنه کشتی نیز استفاده می شوند.

روش دوم، قالب گیری بادی (Blow Molding):

روش قالب گیری بادی از روش تولید شیشه های پلاستیکی الگوبرداری شده است.

قالب گیری بادی یا قالب گیری دمشی، از روش های تولید محصولات پلاستیکی است که برای ساخت انواع دبه ها، گالن ها، بشکه ها و محصولات توخالی دیگر از این روش استفاده می شود.برند هریس پلاستیک زمانی نیز برای تولید محصولات پلاستیکی ظروف تو خالی از این روش استفاده می کند.روش کار در این نوع قالب گیری به این صورت است که مواد اولیه مذاب به شکل لوله و یا استوانه تو خالی به داخل قالب اکسترود می کنند و به اصطلاح اکسترودر می شود.

در ادامه هوای فشرده را به داخل لوله وارد می کنند تا ماده مذاب به دیواره های قالب بچسبد، در انتها با خنک کردن قالب پلیمر را به شکل قالب در می آورند.تولید محصولات پلاستیکی به روش قالب گیری بادی، یکی از به صرفه ترین و سریع ترین روش های تولید محصول است.قالب گیری بادی تزریقی، قالب گیری بادی کششی و قالب گیری بادی اکستروژن ۳ شکل از قالب گیری بادی هستند.

مزایا تولید محصولات پلاستیکی به روش قالب گیری بادی:

  •       هزینه کم تر این نوع قالب گیری نسبت به قالب گیری تزریقی
  •       اکثر ترموپلاستیک ها و بیش تر ترموست ها را می توان در این روش به کاربرد
  •       مواد پلیمری در قسمت اکسترودر به شکل یکنواخت با هم ترکیب می شوند
  •       مواد پلیمری در قسمت اکسترودر به طور کامل نرم و ذوب می شوند
  •       طول لوله اکسترود شده می تواند خیلی بلند باشد
  •       از اکسترودر به عنوان یک بخش اصلی استفاده می شود

معایب فرآیند قالب گیری بادی:

  •       گران قیمت بودن ماشین های اصلی و جانبی
  •       لزوم استفاده از عملیات تکمیلی پر هزینه برای برخی از قطعات
  •       محدود بودن تنوع شکل محصولات و فرم لوله اکسترود شده
  •       تولید مقداری ضایعات پلاستیکی در این فرآیند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *